Kerhot

Kerhot ovat jääneet kesälomalle. Uusi kerhokausi alkaa syksyllä.

4H:n ja Limingan kunnan yhteiset kerhot 2022-2023


Toimintakausi

Kerhojen toimintakausi on 5.9.2021- 30.4.2023. Kerhot ovat tauolla 9.12.2022-8.1.2023 sekä syys- ja talvilomaviikoilla (viikot 43 ja 10).

Maksut

Kokkikerhoissa materiaalimaksu on 35€ /kerhokausi. Heppa- kepparikerho maksaa 20€ /kerhokausi sisältäen ratsastusmaksut (2kpl). Muut kerhot ovat ilmaisia. Laskuun tulee 3€ laskutuslisä.

Vakuutus

Limingan 4H-yhdistyksen jäsenet ovat vakuutettuja (tapaturmavakuutus) kerhoissa sekä välittömillä matkoilla kerhon ja kodin välillä. Lisäksi vakuutus kattaa muutkin 4H:n järjestämät tapahtumat. Muut kerholaiset vakuuttaa Limingan kunta.

Ilmottautuminen

Kerhoon tulee ilmottautua etukäteen!

Kerhot -osiosta löytyy alavalikot "Kerhot Liminka, Ojanperä, Ala-Temmes" ja "Kerhot Tupos", Valitse haluamasi ja näet alueen kerhotarjonnan alavalikkona.  Klikkaa kerhoa johon haluat ilmoittautumisen tehdä. Jos sivu ilmoittaa, että kerho on täynnä valitse Kerho-osion alta "Varasijalle kerhoon ilmoittautuminen" ja täytä lomakkeelle tietosi, niin ilmoitamme jos paikka vapautuu. Muistathan myös ilmoittaa, mikäli lopetat kerhon, niin voimme varasijalta ottaa uuden kerholaisen tilalle. 

Syksyllä tehty ilmoittautuminen on voimassa kevätkaudellakin. Kerhot siis kokoontuvat koko lukuvuoden samoilla ryhmillä, mutta uusia kerholaisiakin otetaan mukaan niihin kerhoihin, joissa on tilaa.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (max 12 lasta / ryhmä). Lisätietoihin tulee laittaa mahdolliset ruoka-aineallergiat. erityistarpeet jne.

Limingan 4H-yhdistys vastaa kerhoilmoittautumisten vastaanotosta, paikkavarauksista, laskuttamisista sekä kerhonohjaajien palkkioasioista. Jokaisella kerholla on oma vastuuohjaaja, joka vastaa kerhotarvikkeiden toimittamisista sekä mahdollisista ongelmista kerhossa.

Kerhot kokoontuvat Liminganlahden koululla, Limingan Linnukkahallilla, Limingan Krankka-areenalla, Ojanperän koululla, Limingan jäähallilla, Tupoksen yläkoululla sekä Ala-Temmeksen kylätalolla.


Kerhojen vastuuohjaajat

Anitta Heikkinen, toiminnanjohtaja, p. 0400 803837  

Miia Sirviö, toiminnanohjaaja, p. 044 243 6089


Kerhojen kuvaukset

Alla on lyhyesti kuvattu kaikki 4H-kerhomme. Syksyn aluksi kerholaiset suunnittelevat kauden toimintaa yhdessä ohjaajien kanssa. Kerholaiset voivat esittää toiveita toimintaan liittyen ohjaajille pitkin kerhokautta.


Liikuntakerho

Liikuntakerhoissa pidetään hauskaa eri liikuntamuotojen parissa; pelejä, leikkejä sekä uusien taitojen opettelua ja lajikokeiluja.

Akrobatiakerho

Akrobatiakerhoissa opetellaan akrobatiataitoja - nostoja, kärrynpyöriä, venyvyyttä ja notkeutta. Mukaan tarvitset vain liikuntaan sopivat vaattet sekä juomapullon. 

Kokkikerho

Tällä kaudella kokkikerhot on jaettu välipalakerhoihin ja Safkasankareihin (5-6 lk). Välipalakerhoissa tehdään helpompia, 1-4.-luokkalaisille sopivia kokkauksia. Safkasankarit on tarkoitettu 5.-6.-luokkalaisille. Safkasankarit -kerhoissa voidaan käsitellä monia erilaisia teemoja ja kerhojen huipennuksena perustetaan oma pop up -kahvila. 

Puuhakerho

Puuhakerhoissa pelataan, leikitään, askarrellaan ja päästetään luovuus valloilleen! Puuhakerhoissa myös ulkoillaan ja liikutaan.

Kuvis-kerho

Kuvaamataidon-kerhossa kokeillaan erilaisia maalaus- ja piirrustustekniikoita mm. lyijykynä-, hiili sekä maalataan vesiväreillä. Muotoillaan mm savesta, paperimassasta, sekä muuta kivaa tekemistä. 

Kädentaitajat tuunaavat-kerho

Kädentaitajat tuunaavat kerhossa harjoittelemme tekemään vanhasta uutta ja käyttämään kierrätysmateriaaleja, sekä lisäksi muuta kädentaidollisia askarteluja.

Heppa- ja kepparikerho

Heppa- ja  kepparikerhossa  puuhastellaan monipuolisesti hevosiin ja keppariin liittyvien aihepiirien parissa, sekä askarrellaan. Oma keppari on oltava mukana. Kerholaiset käyvät ratsastamassa kaksi kertaa kerhokauden aikana eli yksi kerta syksyllä ja yksi kerta keväällä.

Ulkopuuhakerho

Ulkopuuhakerhossa pääsee pelailemaan, leikkimään yhdessä kerholaisten kanssa. Kerho toimii pääsääntöisesti ulkona, huonon kelin sattuessa kerho pääsee sisätiloihin.

Jääkerho

Jääkerhot ovat tarkoitettu  4-6.lk ja 1-3.lk. Kerhossa otetaan ikä huomioiden luistelua, harjoituksia ja yhdessä pelaamista. Omat luistimet, kypärä mukaan kerhoon. 

Leikki- ja puuhakerho

Leikki-ja puuhakerho on tarkoitettu 2-4. luokkalaisille. Kerhossa tehdään kaikenlaista kivaa  ulkoillaan, askarrellaan, leikitään ja paljon muuta yhdessä tekemistä. 

Metsäsalapoliisit-kerho

Metsäsalapoliisit kerhossa liikumme, leikimme, tutustutaan luontoon, teemme yhdessä turvallisesti pieniä metsäretkiä. Kerho toimii pääsääntöisesti ulkona, huonon kelin sattuessa pääsee kerho sisätiloihin.

Puuhailukerho

Puuhakerhossa leikitään, pelataan, ulkoillaan ja touhuillaan yhdessä kerholaisten mieluisia juttuja. Puuhailukerho on tarkoitettu 2-4.luokkalaisille. 


Kerhoissa pääset tekemään TOP-tehtäviä (TOP= tekemällä oppii parhaiten). Kiinnostavia tehtäviä voi tehdä myös itsenäisesti kotona.


4H-KERHOTOIMINTAA TUKEVAT 

ALUEHALLINTOVIRASTO JA LIMINGAN KUNTA.