Satosankarit: 

Pihlajanmarjan ja puolukan osto

Marjan osto on tältä syksyltä päättynyt! Kiitos kaikille poimijoille aj tavataan taas ensi syksynä!

Katso alta laatuvaatimukset ja ohjeet!


Viidelle ensimmäiselle alle 29-vuotiaalle puolukan tuojalle, jotka tuovat kaksi täyttä 10 litran ämpäriä puolukkaa, maksetaan 20€ bonus! 50 ensimmäistä tuojaa saa Satosankarit-ämpärin ja kaikkien marjantuojien kesken arvotaan oston päätyttyä tuotepalkintoja. 

Puolukanpoiminta voi olla myös joukkueille, harrasteryhmille ja koululuokille hyvä varainhankintakeino: menkää porukalla metsään ja tuokaa kukin pari ämpäriä puolukkaa, alle 29-v. bonuksilla höystettynä porukan yhteinen kassa karttuu mukavasti :)


4H:n Satosankarit ostaa metsämarjasi ja työllistää nuoria!

Suomen 4H-järjestön Satosankarit-toimintamallissa avataan 4H-yhdistysten ja heidän työllistämiensä nuorten ylläpitämiä marja-asemia ympäri Suomea. Noin 50 marja-asemaa ostavat ja välittävät kotimaista mustikkaa ja puolukkaa. Paikkakunnalle perustetaan myös keruurinkejä, nuoria ja muitakin ensikertalaisia opastetaan alkuun hankkimaan ansiotuloja metsämarjoja poimimalla. Limingassa Satonsankarit-marja-asemaa pyörittää Limingan 4H-yhdistys. Asemalle voi tuoda myös muilta paikkakunnilta poimittua marjaa.

Satosankarit on Suomen 4H-liiton metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa. Satosankarit-brändin alla toimii noin 50 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea sekä mustikan ja puolukan poimintaa varten perustettuja keruurinkejä. Marja-asemille työllistyy paikallisia nuoria.

4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan, ja kesästä 2020 eteenpäin se keskittyy Satosankarit-toiminnan alle. Marja-asemien määrä lähes tuplaantuu ja samalla työllistetään aiempia vuosia enemmän nuoria.

”Tänä keväänä on ollut paljon puhetta huoltovarmuudesta ja siitä, että saamme elintarviketeollisuudelle tärkeät marjat talteen metsistä. Metsämarjojen poiminnasta ovat yleensä vastanneet thaimaalaiset poimijat, mutta heitä ei ole tulossa edellisvuosien lailla Suomeen, joten nyt poiminta on meidän suomalaisten vastuulla. Me 4H:ssa avasimme Satosankarit-toiminnan, jotta voimme innostaa mahdollisimman monia nuoria ja heidän perheitään paitsi keräämään metsämarjoja, myös myymään marjat meidän kauttamme eteenpäin käyttöön ja raaka-aineeksi”, Suomen 4H-liiton aluejohtaja Heli Hietala kertoo.

”Suomen 4H-liitto on saanut vuosille 2020-2021 eduskunnan lisämäärärahan, jonka avulla marja-asemille palkataan töihin 18 vuotta täyttäneet nuoret. Lisämäärärahalla edistetään myös sitä, että 4H kannustaa nuoria keräämään luonnonmarjoja perustamalla paikkakunnalle vähintään yhden keruuringin”, Hietala avaa Satosankarit-toimintaa.

4H-yhdistykset toimivat marja-asemaa pyörittävien nuorten työnantajina sekä järjestävät perehdytystä ja neuvontaa uusille metsämarjojen kerääjille. Tämän lisäksi nuorille 4H-yrittäjille tarjotaan mahdollisuus perustaa pop-up-kahvila tai kioski marjanostopäiviksi marja-aseman yhteyteen.

Limingassa Satosankarit-marja-asemaa pyörittää Limingan 4H-yhdistys. Marja-asemalla otetaan vastaan mustikkaa ja puolukkaa. Marja-asema on auki nettisivuillamme www.liminka.4h.fi kerrottuina aikoina. Tuomalla keräämäsi metsämarjat myyntiin 4H:n Satosankarit-marja-asemalle, tuet paikallista nuorisotyötä ja työllistät nuoria.

Lisätietoja paikallisesta Satosankarit-toiminnasta:

Anitta Heikkinen, Miia Sirviö
p. 0400 803 837
liminka@4h.fi

Katso kaikki Satosankari-marja-asemien sijainnit täältä: https://4h.fi/tekemista/maalla-ja-metsassa/satosankarit/Tämä puolukkaerä on kypsää, vain vähän vaaleanpunaista seassa.
Tämä puolukkaerä on kypsää, vain yksittäisiä raakoja seassa.
Tämä puolukkaerä on raakaa, liian paljon vihreää seassa.